Για κάθε γυναικολογικό θέμα σας απασχολεί καλέστε τώρα στο 2104128211

Παρακολούθηση της ωοθυλακιορρηξίας

Αυτή η παρακολούθηση αναγνωρίζει την ποιότητα του κύκλου και την ωορρηξία με αποτέλεσμα να μπορούμε να συμβουλεύσουμε για το σωστό χρονικό διάστημα. Για καλύτερο έλεγχο και προγραμματισμό του χρόνου ωοθυλακιορρηξίας μπορεί να γίνει στη γυναίκα μία υποδόρια ένεση χοριακής γοναδοτροπίνης που βοηθά στην ελευθέρωση του ωαρίου, ώστε να ακολουθήσει η ερωτική επαφή που θα οδηγήσει στη σύλληψη, με περισσότερες πιθανότητες.

 

Η μέθοδος αυτή συστήνεται από εμάς σε γυναίκες που είναι υγιείς αλλά δεν έχουν σταθερό κύκλο (π.χ. λόγω προβλήματος πολυκυστικών ωοθηκών). Η συνεργασία της γυναίκα κρίνεται απαραίτητη γιατί εκτός των άλλων θα πρέπει να επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το ιατρείο, ώστε να υποβάλλεται σε υπερηχογραφικό έλεγχο. Συνήθως, ξεκινάμε τον υπερηχογραφικό έλεγχο από την 8η μέρα του έμμηνου κύκλου και συνεχίζουμε ανά 1 με 2 ημέρες, μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι το ωοθυλάκιο που αναπτύσσεται είναι ώριμο και έτοιμο για ωοθυλακιορρηξία.

 

Συστήνουμε στην γυναίκα την ημέρα της επαφής και περιμένουμε στην συνέχεια το αποτέλεσμα της β΄χοριακής. Είναι μια εύκολη, ανώδυνη μέθοδος που μπορεί να φέρει, ανάλογα την περίπτωση, αίσιο αποτέλεσμα χωρίς φαρμακευτική αγωγή.