Για κάθε γυναικολογικό θέμα σας απασχολεί καλέστε τώρα στο 2104128211

Γυναικολογική εξέταση

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο μας λαμβάνεται το ιστορικό της εξεταζόμενης και γίνεται κλινική εξέταση στην οποία περιλαμβάνονται : η επισκόπηση αιδοίου, κόλπου τραχήλου, μήτρας, περίνεου καθώς και ψηλάφηση των έσω γεννητικών οργάνων.

 

Επίσης μπορεί να γίνει η λήψη του κλασσικού test pap ή του test pap υγρής φάσης (Thin Prep ), καθώς και η λήψη κολπικού και τραχηλικού υγρού για καλλιέργεια αερόβιων και αναερόβιων μικρόβιων, μυκοπλάσματος, ουρεοπλάσματος και χλαμυδίων.

 

Γίνεται κολποσκόπηση για την διάγνωση της παθολογίας του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου, στα οποία περιλαμβάνονται καλοήθεις παθήσεις και προκαρκινικές βλάβες καθώς και λήψη βιοψιών από πάσχουσες περιοχές και αποστολή “υλικού” τους σε παθολογοανατομικό εργαστήριο.

 

Γίνεται ψηλάφηση μαστών, εκτίμηση της μαστογραφίας –εάν υπάρχει- και καθοδηγούμε την εξεταζόμενη για την περαιτέρω σωστή παρακολούθηση της.

 

Στις γυναίκες με ενδοκρινολογικά προβλήματα και σε ορμονολογικές διαταραχές όπως π.χ. η υπερπρολακτιναιμία ή η υπερτρίχωση κ.λ.π συστήνονται περαιτέρω εξετάσεις ή θεραπεία ανάλογα με την κάθε περίπτωση

 

Σε περίπτωση υπογονιμότητας, ενημερώνουμε τις γυναίκες ή τα ζευγάρια :

  • για τις περαιτέρω εξετάσεις που χρειάζονται ώστε να εκτιμηθεί πλήρως η συγκεκριμένη κατάσταση καθώς επίσης και
  • για τις ιατρικές δυνατότητες που υπάρχουν για την διευθέτησή της.

 

Επίσης ενημερώνουμε τις ενδιαφερόμενες για όλες τις σύγχρονες μεθόδους αντισύλληψης, και σε όσες γυναίκες επιθυμούν τοποθετούνται ενδομητρικά σπειράματα.