Για κάθε γυναικολογικό θέμα σας απασχολεί καλέστε τώρα στο 2104128211

Κολποσκόπηση

Η κολποσκόπηση είναι μια σύντομη απλή και ανώδυνη εξέταση που γίνεται από έμπειρους γυναικολόγους με στόχο τη διάγνωση της ακριβούς κατάστασης του τραχήλου του κόλπου και του αιδοίου. Πραγματοποιείται στο ιατρείο και είναι καλό να συμπληρώνεται με το τεστ Pap για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα όργανα που αναφέρθηκαν. Ανήκει στις προληπτικές εξετάσεις και συμβάλει στην πρώιμη ανίχνευση παθολογικών κυτταρικών αλλοιώσεων, και κυρίως του καρκίνου του τραχήλου.

 

Αποτελεί μια απλή, μη επεμβατική εξέταση, με την οποία ελέγχεται ο τράχηλος υπό μεγέθυνση με την βοήθεια τηλεσκοπικού μικροσκοπίου. Το κολποσκόπιο τοποθετείται έξω από το άνοιγμα του κόλπου και μεγενθύνει την εικόνα έως και 40 φορές.

 

Αν υπάρχει δυσπλασία ο γιατρός θα πάρει ένα μικρό δείγμα για να κάνει βιοψία. Κατά τη λήψη του δείγματος η εξεταζομένη δεν νιώθει κανένα πόνο ή εαν έχει μεγάλη ευαισθησία ίσως νιώσει ένα μικρό τσίμπημα.

 

Το δείγμα στην συνέχεια αποστέλεται σε ειδικό εργαστήριο. Το αποτέλεσμα της βιοψίας επιτρέπει στο γιατρό να κάνει ακριβή διάγνωση και να προγραμματίσει την καταλληλότερη θεραπεία.