Για κάθε γυναικολογικό θέμα σας απασχολεί καλέστε τώρα στο 2104128211

Λαπαροσκόπηση

Διαγνωστική & Επεμβατική

 

Η λαπαροσκόπηση περιλαμβάνει τον έλεγχο στο εσωτερικό της κοιλίας και ειδικότερα στο περιεχόμενο της πυέλου όπου βρίσκονται τα έσω γεννητικά όργανα, δηλαδή η μήτρα, οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες.

 

Η διαγνωστική λαπαροσκόπηση είναι αναντικατάστατο εργαλείο στη διερεύνηση της υπογονιμότητας. Δεν πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου αλλά στο μαιευτήριο γιατί χρειάζεται ολιγόωρη αναισθησία. Είναι μια σύντομη και ακίνδυνη εξέταση που απαιτεί μια μικρή παραμονή λίγων ωρών στην κλινική. Γίνεται διαμέσου του ομφάλιου της κοιλίας και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για πιθανές παθολογικές καταστάσεις, όπως π.χ. οι συμφύσεις που δεν αναγνωρίζονται με άλλο διαγνωστικό μέσον -ούτε με υπερηχογράφημα- η ύπαρξη ενδομητρίωσης.

 

Η επεμβατική λαπαροσκόπηση, έφερε την επανάσταση στις ιατρικές επεμβάσεις καθώς εκτελείται χωρίς να ανοιχθεί η κοιλιά και αντιμετωπίζει αφαίρεση κύστεων, ενδομητρίωσης, λύση συμφύσεων, αφαίρεση ή αποκλεισμός υδροσαλπίγγων, αφαίρεση ινομυωμάτων κτλ. Η ιατρική πράξη γίνεται χωρίς την πρόκληση μεγάλων τομών με αποτέλεσμα ο μετεγχειρητικός πόνος να είναι ελάχιστος και το αισθητικό αποτέλεσμα άριστο. Η γυναίκα που υποβάλεται στην λαπαροσκόπηση επανέρχεται στις καθημερινές της δραστηριότητες από την επόμενη μέρα.