Για κάθε γυναικολογικό θέμα σας απασχολεί καλέστε τώρα στο 2104128211

Μαιευτικό υπερηχογράφημα

Τα υπερηχογραφήματα εγκυμοσύνης είναι μια ακίνδυνη και χρήσιμη ιατρική εξέταση τόσο για την μητέρα όσο και για το έμβρυο . Η αξιοπιστία ενός υπερηχογραφήματος εγκυμοσύνης δεν είναι κάτι δεδομένο πάντα καθώς εξαρτάται από την εκπαίδευση, την εμπειρία του γυναικολόγου που θα κάνει την εξέταση, καθώς και από την διαγνωστική του ικανότητα στην ερμηνεία των εικόνων. Εμείς στο ιατρείο μας εκτελούμε τα υπερηχογραφήματα έχοντας πίσω μας μια πολυετή εμπειρία στην διάγνωση των εικόνων τους, και εξοπλισμένοι με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που διασφαλίζουν την βέλτιστη απεικόνιση.

 

Ο γυναικολόγος είναι αυτός που μπορεί να ζητήσει ένα υπερηχογράφημα (ή περισσότερα από ένα) σε διάφορες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για διαφορετικούς λόγους. Οι πιο συνηθισμένοι υπέρηχοι ρουτίνας είναι από το ξεκίνημα για επιβεβαίωση μιας εγκυμοσύνης, για εξωμήτρια κύηση, για έλεγχο καρδιακού παλμού, για αποβολή, για ανίχνευση διδύμων ή πολυδύμων, κ.α. Κατά την πορεία της ανάπτυξης του εμβρύου οι υπέρηχοι βοηθούν προκειμένου να ανιχνευτούν κάποιες διαταραχές στα αγέννητα έμβρυα όπως είναι η εξέταση για Αυχενική Διαφάνεια (ΝΤ), η Αμνιοπαρακέντηση κ.α.

 

Οι εικόνες των υπερηχογραφημάτων κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της περιόδου της εγκυμοσύνης μπορούν να απεικονίσουν ολόκληρο το έμβρυο και την κίνηση του. Στο δεύτερο μισό της περιόδου της εγκυμοσύνης, εάν και δεν μπορεί να φανεί ολόκληρο το μωρό η απεικόνιση είναι πιο λεπτομερείς καθώς ένας έμπειρος γυναικολόγος μπορεί να διακρίνει εικόνες με χαρακτηριστικά του προσώπου, των χεριών και των ποδιών του εμβρύου.